Hva kan vi gjøre for at kunsten følger samfunnets endringer? Hvorfor skal vi velge å studere kunst, lage og organisere utstillinger i dag?

Bildekunstutdanningene går gjennom den globale spredningen av utstillinger, museer og institusjoner, gjennom et bredt spekter av eksperimentelle metoder, nye medier og nye yrkesroller.

Kunst blir ikke sett på som en enkelt disiplin, men snarere som en metode som muliggjør en blanding av økologi, kjønn, nåtid og fortid. Det begynner med en dybdeundersøkelse av de estetiske, sosiale og økonomiske kontekstene. For så å jobbe fram et nytt prosjekt som er klart for fremtidens utfordringer.

Kontakt oss for veiledning

Kunst og visuell design

Bachelor of Arts, 3 år, Milano og Roma. Språk: Engelsk

Bachelorstudiet utforsker utviklingen av samtidskunst. Kombinerer kunst med ulike produksjonsområder og sosiale kontekster. Gjennom en innovativ undervisningsmetode leder den studentene inn i en rekke miljøer, teknikker og metoder og hjelper deres utvikling av en personlig måte å uttrykke seg selv og sine estetiske ideer på.

I løpet av utdanningen vil studentene få mulighet til å:

 • lære grunnleggende ferdigheter innen tegning, maling, grafisk design, video, foto, lyddesign, kunsthistorie og samtidskuns
 • produsere og vise kunstneriske verk
 • demonstrere kommunikasjons- og organisasjonsevner som er relevante for kunst- og kulturfeltet

Karrieremuligheter: Billedkunstner, illustratør, assisterende kurator, leder for kulturarrangementer, filmregissør, grafisk designer, fotografisjef, utstillings- og scenograf, video- og lydredaktør.

Studer 1 år ved NABA – Certificate in Art and Visual Design

NABAs 1. års program er rettet mot internasjonale studenter som ønsker å tilbringe et år på NABAs campus i Milano eller Roma med studenter fra hele verden. Du studerer første året på bachelorstudiet i kunst og visuell design, og på slutten av kursene får du fagbrev fra NABA.

Vil du vite mer om å studere 1 år ved NABA?

Billedkunst og kuratorstudier

Master, 2 år, Milano. Språk: Engelsk

Masterstudiet, etablert i 2006, kombinerer en solid utdanning innen kunstnerisk produksjon med en høyt spesialisert kuratorpraksis. Ledet av globalt anerkjente kunstnere, kuratorer og kritikere, utforsker programmet forholdet mellom kunst, visuell kultur, estetikk og sosial dynamikk, med fokus på den viktigste forskningen og teoretiske metodene innen samtidskunst.

I løpet av masterstudiet vil studentene få muligheten til å:

 • utvikle avanserte ferdigheter innen maling, tegning, grafisk design, video, foto, lyddesign, nye medier og kommunikasjon og organisering av kulturelle aktiviteter
 • tilegne seg kunnskap om de viktigste forskning og teoretiske metoder innen samtidskunst og om det estetiske og visuelle vokabularet for arbeid med bilder
 • produsere og vise kunstneriske verk og kuratoriske prosjekter i en profesjonell og internasjonalt nivå

Markeder for samtidskunst

Akademisk master, 1 år, Milano. Språk: Engelsk

Dette masterstudiet er et program som har som mål å gi studentene de mest effektive verktøyene for å tolke dynamikken i kunstmarkedet, med særlig fokus på samtidskunstneriske uttrykk. Det gjør det mulig for studentene å komme i direkte kontakt med etablerte fagfolk i bransjen gjennom workshops, besøk på gallerier, auksjonshus, messer, samlinger og studiereiser til Artissima og Art Basel, de viktigste begivenhetene på markedet.

I løpet av Academic Master vil studentene få muligheten til å:

 • forstå den komplekse dynamikken i kunstmarkedet og dets aktører
 • tilegne seg solid kulturell, juridisk og økonomisk kunnskap om markedet
 • utvikle prosjekter og tilegne seg historisk og kritisk analyse og spesialiserte kommunikasjonsevner samt praktiske og administrative ferdigheter

Fotografi og visuell design

Akademisk master, 1 år, Milano. Språk: Engelsk

Masterstudiet er et 1-årig program som tar sikte på å forberede banebrytende fagfolk til å gå inn i samtidsfotografiets verden: fotografer, kuratorer og redaktører. I utdanningen betraktes fotografering som en helhet med en spesiell kompleksitet, uten noen forskjeller mellom mediekategorier og metoder, noe som gjør det mulig for studentene å tilegne seg allsidige ferdigheter til å håndtere fotografi som et slikt lagdelt språk.

I løpet av masterstudiet vil studentene få muligheten til å:

 • Å håndtere dynamikken og de ulike delene som definerer et økosystem (naturlig og sosialt)
 • Å håndtere alle deler av prosessen med å skape og implementere estetisk landskapsdesign
 • Å utvikle bærekraftige metoder og økonomier, gatekunstprosjekter og kulturelle modeller
Vil du vite mer?