Visual Arts and Curatorial Studies

 

Dette toårige masterprogrammet kombinerer en solid opplæring i kunstnerisk produksjon med en høyt spesialisert kuratorpraksis. Under veiledning av internasjonalt anerkjente kunstnere, kuratorer og kritikere utforsker programmet forholdet mellom kunst, visuell kultur, estetikk og sosial dynamikk, med fokus på de viktigste forsknings- og teorimetodene innen samtidskunst.

Ved å analysere grunnleggende forskning og teoretiske metoder som brukes på samtidskunst, og takket være tverrfaglige aktiviteter og studiebesøk, får studentene muligheten til å konfrontere den profesjonelle konteksten og oppleve nye utdannings- og driftsmodeller i det internasjonale samtidskunstsystemet.

Fokus

  • Utvikle inngående kunnskap om praktiske og teoretiske verktøy for kunstneriske, kuratoriske, redaksjonelle, utstillings- og historisk-kritiske prosjekter.
  • Utvikle avanserte ferdigheter innen maling, tegning, grafisk design, video, foto, lyddesign, nye medier og kommunikasjon og organisering av kulturelle aktiviteter
  • Tilegne seg kunnskap om de viktigste forskning og teoretiske metoder innen samtidskunst og om det estetiske og visuelle vokabularet for arbeid med bilder
  • Produsere og vise kunstneriske verk og kuratoriske prosjekter i en profesjonell og internasjonalt nivå

Karrieremuligheter: kunstner, kurator/konservator, kunstmagasin og bokredaktør, kunstkritiker, utstillingsdesigner, galleri- og museumsdirektør, auksjonshuskonsulent, kunsthandler, direktør for offentlige institusjoner.

Kontakt oss