Våre programmer i motedesign gir fremtidens designere en moderne og innovativ utdannelse, i nært samarbeid med det italienske motesystemet

Ved å fokusere på teoretiske emner og prosjekter får studentene verktøyene og kunnskapen de trenger for å utvikle sine talenter, og innse at man kan bruke mote til å uttrykke de mest originale og moderne ideene.

Gjennom teoretiske kurs og praktiske verksteder får studentene kunnskap og teknikker for visuell representasjon, kultur, visuell kunst, håndverk og industriell teknologi for å transformere det til uttrykk gjennom stil.

Lærerne er erfarne i bransjen og ledende skikkelser innen mote og kreativitet og hjelper elevene til å utvikle sine ferdigheter. Noe som gjør at elevene får god hjelp til å definere klare personlige og faglige identiteter, lage egne mønstre og eksperimentere med nye teknikker.

Lidenskap, nysgjerrighet og dedikasjon er de viktigste faktorene for suksess innen motedesign.

Kontakt oss for veiledning

Motedesign

Bachelor of Arts, 3 år, Milano og Roma. Språk Engelsk.

Med en kreativ og praktisk tilnærming hjelper bachelorprogrammet studentene til å oppdage og utvikle sine evner og talenter. Under veiledning av profesjonelle lærere og gjennom samarbeid med bedrifter og institusjoner knyttet til Milano og Roma gir utdanningen store muligheter. Programmet er et uavbrutt eksperiment av ideer takket være samspillet mellom de ulike spesialiseringene – motedesign, styling og kommunikasjon samt motedesignledelse.

I løpet av bachelorstudiet vil studentene få mulighet til å:

lære verktøyene og designmetoden som er spesifikke for en motedesigner

forbedre sine ferdigheter for å analysere og utvikle konsepter og ideer, som senere vil bli brukt i komplekse prosjekter, og administrere alle trinn i design- og produksjonsfasen.

dele faglige erfaringer i team og utforske nye scenarier innenfor motesystemet for å oppnå en ny type entreprenørskap.

Karrieremuligheter: Motedesigner, tekstildesigner, designer av tilbehør, kostymedesigner, produktsjef, art director, stylist, nettkommunikatør, designer for bærekraftig mote, innkjøper innen mote, merkevareansvarlig, imagekonsulent, Sustainable supply chain manager, Independent designer.

Studer 1 år ved NABA – Certificate in Fashion Design

NABAs 1. års program er rettet mot internasjonale studenter som ønsker å tilbringe et år på NABAs campus i Milano eller Roma med studenter fra hele verden. Du studerer første året på bachelorstudiet i motedesign og får fagbrev fra NABA på slutten av kursene.

Vil du vite mer om å studere 1 år ved NABA?

Motedesign

Master, 3 år, Milano og Roma. Språk Engelsk.

Vi trener studentene til å håndtere kreative prosesser innen motedesign, fra utvikling til prototyper. Innovativt og bærekraftig arbeid, samt det kulturelle innholdet, gjør det mulig for elevene å forstå de delene av motespråket som angår opprettelsen av kleskolleksjoner. Våre forelesere, som alle er profesjonelle i bransjen, veileder studentene i deres søken etter sin egen visjon, som vil komme til uttrykk i en svært personlig portfolio.

I løpet av masterstudiet vil studentene få muligheten til å:

vurdere motefenomenet som et tydelig visuelt språk, med selvinnsikt i form av ferdigheter og stil, tolke og oversette ideer til prosjekter av høy kvalitet.

bruke komplekse metoder for å demonstrere sin evne til å skape velformulerte løsninger for mange ulike prosjekter, fra forskning og analyse til designprosessen og dens representasjon og kommunikasjon.

profesjonelt gjennomføre og lede alle produksjonsfaser og samtidig vise at du har kjennskap til en lang rekke applikasjoner, kunnskaper og ferdigheter.

Tekstildesign

Mester, 2 år, Milano. Språk Engelsk.

Masterstudiet har som mål å utvikle fagfolk som kan håndtere de kreative prosessene knyttet til tekstildesign for mote, fra vevde til strikkede stoffer, inkludert innovasjon, holdbarhet og designtenkning.

Programmet, støttet av sterke forbindelser med den italienske produksjonssektoren, tilbyr teoretiske, tekniske og eksperimentelle leksjoner brukt på prosjekter og gir studentene inngående kunnskap om tekstildisiplinen og dens uttrykk i mote- og kunstindustrien.

I løpet av masterstudiet vil studentene få muligheten til å:

  • vurdere motefenomenet som visuelt språk, med selvinnsikt i form av ferdigheter og stil, tolke og oversette ideer til prosjekter av høy kvalitet.
  • bruke komplekse metoder for å demonstrere sin evne til å lage velformulerte løsninger for mange ulike prosjekter, fra forskning og analyse til designprosessen og dens representasjon og kommunikasjon, samtidig som de viser at de har kjennskap til et stort antall anvendelser, kunnskaper og ferdigheter.
  • lære en integrert tilnærming til tekstilverdenen, med røtter i italiensk designkultur, og utforske verdiene og behovene til en ny, global menneskehet og dens bærekraftige forhold til natur og miljø.

Fashion Digital Marketing

Akademisk master, 1 år, Milano. Språk Engelsk.

Dette masterstudiet er et intensivt program som analyserer utviklingen i motebransjen når det gjelder markedsføring, kommunikasjon og kultur. Med mål om å forberede studentene til å jobbe med digital markedsføring og lage spesifikt innhold og strategier for mote- og livsstilsmerker. Gjennom teoretiske og prosjektbaserte kurs om digital teknologi, verktøy og medier hvor forelesninger suppleres med seminarer og workshops, kan studentene utvikle en selvstendig, innovativ og bærekraftig tilnærming.

I løpet av Academic Master vil studentene få muligheten til å:

  • For å forstå innholdet, de uttrykksfulle språkene og verktøyene som danner grunnlaget for digital markedsføring i moteindustrien og livsstilssektoren.
  • Å få kompetanse til å designe, planlegge og implementere strategier for mote og digitale systemer.
  • Å utvikle studentens ferdigheter til å håndtere ulike situasjoner selvstendig eller gjennom teamarbeid, og å utvikle deres evne til å samhandle med fagpersoner.

Jeg vil vite mer