Textile Design

Masterstudiet har som mål å utvikle fagfolk som kan håndtere de kreative prosessene knyttet til tekstildesign for mote, fra vevde til strikkede stoffer, inkludert innovasjon, holdbarhet og designtenkning.

Programmet, støttet av sterke forbindelser med den italienske produksjonssektoren, tilbyr teoretiske, tekniske og eksperimentelle leksjoner brukt på prosjekter og gir studentene inngående kunnskap om tekstildisiplinen og dens uttrykk i mote- og kunstindustrien.

Fokus

  • vurdere motefenomenet som visuelt språk, med selvinnsikt i form av ferdigheter og stil, tolke og oversette ideer til prosjekter av høy kvalitet.
  • bruke komplekse metoder for å demonstrere sin evne til å lage velformulerte løsninger for mange ulike prosjekter, fra forskning og analyse til designprosessen og dens representasjon og kommunikasjon, samtidig som de viser at de har kjennskap til et stort antall anvendelser, kunnskaper og ferdigheter.
  • lære en integrert tilnærming til tekstilverdenen, med røtter i italiensk designkultur, og utforske verdiene og behovene til en ny, global menneskehet og dens bærekraftige forhold til natur og miljø.

Karrieremuligheter: tekstildesigner, strikkedesigner, tekstilutvikler, merkevaresjef, kreativ leder, merchandiser, trendsetter, kostymedesigner, bærekraftig tekstildesigner, fiber- og tekstilkunstner.

Jeg vil vite mer