Set design

Studentene blir introdusert for den spennende verdenen av scenografi og kostymedesign for teater, media og live-arrangementer.

Dette området har vært en del av NABA siden starten, og takket være den tette kontakten mellom skolen og teatrene har programmet utviklet seg til en møteplass der studenter og fagfolk kan utveksle ideer og tanker.

De to spesialiseringene i bachelorgraden, Teater og opera og Media og events, gir studentene mulighet til å analysere mange ulike innfallsvinkler til scenografi og kostymedesign for ulike typer forestillinger. Studentene blir konfrontert med og arbeider med flere typer scenografi for kunstneriske forestillinger som opera, teater, dans og utstillinger. Men også scenografi for musikkvideoer, moteshow, butikkvinduer, reklame, fotografi og TV.

  • Design og design scenografi, kostymer og installasjoner
  • Organisere prosjekter, budsjetter og planlegging
  • Jobbe i team med teatrets planleggings- og regiavdelinger og med kuratorer for kunst-, design- og motearrangementer

Karrieremuligheter: Opera-, ballett- og kostymedesigner, scenograf for musikk og konserter, scenograf for utstillings- og arrangementer, scenograf for musikkvideo og reklame, moteshow og foto, TV- og film scenograf og kostymedesigner.

Studer 1 år ved NABA – Fagbrev i scenografi

NABAs 1. års program er rettet mot internasjonale studenter som ønsker å tilbringe et år på NABAs campus i Milano med studenter fra hele verden. Du studerer første året på bachelorstudiet i scenografi og får fagbrev fra NABA på slutten av kursene.

Vil du vite mer om å studere 1 år ved NABA?

Studer scenografi i Milano, Italia.

Spesialisering: Teater og opera
Fordypningen i teater og opera gjør det mulig for studentene å tilegne seg de grunnleggende scenografiske verktøyene innen alle de viktigste områdene av showbusiness, ved å lære hvordan man nærmer seg et rom som skal struktureres og hvordan man analyserer de mest meningsfulle scenariene i moderne kulturproduksjon.

Gjennom en teoretisk og praktisk tilnærming blir studentene i stand til å gjennomføre et fullt utviklet prosjekt for operaer, teaterstykker, balletter, musikaler og live-konserter. Fremtidige scenografer får også muligheten til å konfrontere de ulike realitetene i showbusiness og deres behov, samt etterspørselen fra dagens publikum.

Scenografi 2

Spesialisering: medier og arrangementer
Spesialiseringen Media and Events fokuserer på nye instrumenter og metoder for scenografi for kunstneriske forestillinger, utstillinger, arrangementer, musikkvideoer, moteshow, reklame, fotografi og TV.

Spesialiseringen tar sikte på å gjøre studentene i stand til å utvikle sine egne prosjekter med full metodisk bevissthet ved å mestre kunnskapen og ferdighetene som kreves for å forstå og kontrollere alle stadier av moderne kulturproduksjon.

Kontakt oss