Scenografi

Studentene blir introdusert til den enorme verden av scenografi og kostymedesign for showbusiness og live-arrangementer.

Dette området har vært med NABA siden starten og er en møteplass for studenter og fagfolk, hvor de kan utveksle ideer og tanker.

Med de to fordypningene på bachelorstudiet (teater og opera samt media og arrangementer) analyserer studentene i dybden alle disipliner innen scenografi og kostymedesign for forestillinger. Fra opera til skuespill, fra dans til musikaler og konserter, og de blir konfrontert med nye typer scenografi for kunstneriske forestillinger, utstillinger, arrangementer, musikkvideoer, moteshow, butikkvinduer, reklame, fotografi og TV.

Den kontinuerlige utvekslingen av internasjonale fagfolk som jobber i de viktigste teatrene, museene og selskapene gjør det mulig for studentene å tilegne seg de nødvendige teoretiske, tekniske og designverktøy for å analysere de viktigste scenariene i dagens kulturproduksjon og bygge sine egne innovative designferdigheter som gjør dem i stand til å møte den profesjonelle verden.

Kontakt meg for veiledning

Scenografi 1

Bachelorstudiet følger studentene i scenografiens komplekse virkelighet gjennom studier av emner knyttet til design for teater, underholdning, arrangementer og utstillinger. Gjennom kurs, både teoretiske og praktiske, som fotografi, kostymedesign, lysdesign og scenekunst, samt ved å delta på praksisplasser ved ledende teatre og selskaper innen feltet, får studentene ferdighetene som kreves for å komme inn i den profesjonelle verden.

I løpet av bachelorstudiet vil studentene få mulighet til å:

  • design og design scenografi, kostymer og installasjoner
  • organisere prosjekter, budsjetter og planlegging
  • jobbe i team med teatrets planleggings- og regiavdelinger og med kuratorer for kunst-, design- og motearrangementer

Karrieremuligheter: Opera-, ballett- og kostymedesigner, scenograf for musikk og konserter, scenograf for utstillings- og arrangementer, scenograf for musikkvideo og reklame, moteshow og foto, TV- og film scenograf og kostymedesigner.

Studer 1 år ved NABA – Fagbrev i scenografi

NABAs 1. års program er rettet mot internasjonale studenter som ønsker å tilbringe et år på NABAs campus i Milano eller Roma med studenter fra hele verden. Du studerer første året på bachelorstudiet i scenografi og får fagbrev fra NABA på slutten av kursene.

Vil du vite mer om å studere 1 år ved NABA?