En kreativ utfordring for studenter fra masterprogrammet i mote- og luksusmerkevareledelse
Masterstudiet i mote- og luksusmerkevareledelse vil samarbeide om et prestisjefylt forretningsprosjekt med det ikoniske Maison Cartier. Dette samarbeidet vil fokusere på utviklingen og ekspansjonen av Cartier på det italienske markedet, både fra et kommersielt og kommunikasjonsmessig perspektiv.
Masterstudentene får i oppgave å foreslå ideer for å øke merkevarens synlighet både online og offline og for å tiltrekke seg nye kunder, særlig den yngre generasjonen. Denne spennende utfordringen vil gi dem muligheten til å engasjere seg i et av verdens mest ikoniske luksusmerker.
For å lansere partnerskapet møtte Rodolphe Ratzel, administrerende direktør for Cartier i Sørøst-Europa, studentene på skolen i Milano. Under møtet understreket Ratzel, som har hatt ulike stillinger i selskapet, at Cartiers ånd av fortreffelighet må være umiddelbart gjenkjennelig i produktene, butikkene og tjenestene, og gjenspeile den oppmerksomheten på detaljer som er uatskillelig fra luksusverdenen.
«Hos Cartier feirer vi skjønnheten, som må komme til uttrykk overalt», forklarte Rodolphe Ratzel, »gjennom kreasjoner med eksklusiv design, raffinert estetikk og dyktig håndverk, samt gjennom våre utsalgssteder og autentisk, engasjerende kommunikasjon.» Han refererte til den legendariske reklamefilmen L’Odyssée de Cartier, som ble lansert for ti år siden, og som markerte et vendepunkt i merkets kommunikasjonsstrategi. «En fortelling på over tre minutter kunne virke overdrevet, men viste seg å bli en verdensomspennende suksess. Alle snakket om den fordi den formidlet en ekte historie og var fantastisk vakker. Når man først var kommet inn i dette eventyruniverset, var det umulig å komme ut igjen.»
«Det er avgjørende å følge utviklingen av samtidsspråket», fortsetter Ratzel, »fordi det gjør det mulig for oss å ta det i bruk med følsomhet og styre unna trender eller holdninger som, selv om de er moteriktige, ikke gjenspeiler vår identitet. Oppdraget med å bevare arven etter et stort motehus er verken enkelt eller lett; det krever en enorm kreativ og analytisk dynamikk, en raffinert estetisk sans, åpenhet og samarbeidsånd.»
Studentene vil bli invitert til å reflektere over Italias luksusøkosystem for å skreddersy forslagene sine for dette spesifikke markedet. Det er her de må vise frem sitt kreative talent og sin strategiske visjon. «Når vi åpner en ny butikk, er vi avhengige av gode arkitekter som forstår den lokale konteksten. Vi ønsker ikke å lage den samme kopien hver gang – det ville vært kjedelig. Hos oss må det være rom for oppdagelser, overraskelser og glede.»
Cartiers historie begynte i 1847 med grunnleggeren, Louis François Cartier, og fortsatte med sønnene Alfred og Louis, som utvidet merkets horisont ved å utforske ulike regioner i verden. Deres reise er preget av en dyp forståelse for lokale kulturer, som studeres grundig før de går i gang med kommersielle initiativer eller merkevarebygging. Maison blander sin identitet med kulturarven i hver by og hvert land de samarbeider med, og fremmer en harmonisk dialog som respekterer og feirer disse unike bakgrunnene.
Rodolphe Ratzel avsluttet med å si noe positivt om luksusbransjens fremtid. «Jeg er optimistisk; luksusprodukter har en lovende fremtid foran seg. Cartier elsker å feire og vil fortsette å følge kundene sine i deres mest verdsatte øyeblikk, og sørge for at de forblir uforglemmelige.»
Programmet: